Perheväkivaltaa Jyväskylässä

mennessä maalis 27, 2021#väkivalta0 Kommenttia

– Vetoomus naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisesta työstä kunnissa –

Allekirjoitin vetoomuksen naisiin kohdistuva väkivallan vastaisesta työstä kunnissa. Sinänsä pitää muistaa, että myös miehet kohtaavat lähisuhdeväkivaltaa ja sen määrä on jopa kasvussa.

Erittäin ajankohtaiseksi asian tekee helmikuussa 2021 presidentti Niinistön vankeustuomiolta armahtaman jyväskyläläisen Minoon tarina. Kymmenen vuoden perheväkivallan jälkeen Minoo löi kaksi kertaa veitsellä miestä selkään ja sai tuomion hätävarjelun liioittelusta. Lue tarina: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007829298.html

Minkälaisessa pelossa lapsetkin ovat joutuneet kasvamaan. Täyttääkö Minoon avioituminenkin pakkoavioliiton tunnusmerkistön?

Minoon tapauksessakin lastensuojelu ja turvakotijärjestelmä on tehnyt parhaansa.

Toivoisin, että nykyinen hallitus naisvaltaisena ajaisi vahvemmin myös maahanmuuttajanaisten asemaa ja oikeuksia. Lainsäädännöllisesti olisi kyllä muutettavaa. Jos kymmenen vuoden perheväkivallan päätteeksi kahdesta puukoniskusta saa hätävarjelun liioitteluna kolmen vuoden ehdottoman vankeustuomion. Ehtikö tuossa tilanteessa ajatella, ettei saa lyödä kuin kerran tai on hätävarjelua. Tuskin ehti ajatella mitään muuta kuin hengestä puolesta taistelemista isoa miestä vastaan.